Късметлия от Русе спечели 4,4 милиона с фиш за 6,75 лева

Късметлията е попълнил фиша в този тото пункт
23.02.2018 / 23:53

Русе най-сетне върна позабравената си слава на град на тото милионерите. В четвъртък щастливец, попълнил фиш тук, спечели джакпота от Спортния тотализатор в играта „6 от 49“ и ще прибере 4 458 172 лева. Така той ще стане 94-тият тото милионер на България с фиш от 6,75 лева по системата за съкратен запис №1.

В града край Дунава тръпнат в очакване да научат кой е късметлията, уцелил „златните“ числа. Повече от нетърпелива е и служителката Веска Димитрова, при която щастливецът е пуснал своя фиш. От миналото лято тя работи в един от най-посещаваните тото пунктове в Русе – този до спирката при Професионалната гимназия по механотехника, съвсем близо до Паметника на Альоша. Жената е била цял ден на работа в четвъртък, когато е пуснат фишът.

„Макар че беше вчера, нямам спомен от хората, които са влизали тук. Познавам постоянните си клиенти, но тъй като пунктът е до спирка, често идват и други граждани да си попълнят фиш или да изтеглят талонче от моментните игри, докато чакат автобуса си. Идват и от болницата, която е съвсем наблизо, влизат и румънци понякога“, обясни пред „Монитор“ Веска. Самата тя е имала печалба от тотализатора, макар и не толкова голяма, и знае каква радост и объркване изпитва човек в такъв момент. Все пак се надява късметлията да излезе бързо от това състояние и да потърси парите си.

„Възможно е още и да не подозира, че е станал милионер, както често се е случвало. Някои клиенти проверяват фиша си дни след тегленето или се сещат да направят това, щом чуят, че в града им е паднал джакпотът. Ще стане ясно, 45 дни е срокът, в който късметлиите трябва да потърсят печалбата си“, допълва служителката, която работи от 38 години в Спортния тотализатор.

Това е вторият джакпот, който пада в неин тото пункт. Първия път е бил спечелен от гражданин, който пуснал фиш в пункта в блок „Клокотница“ преди около 20 години. Тя не познава спечелилия, тъй като тогава тотализаторът не давал публичност заради сигурността на късметлиите.

Директорът на регионалната дирекция на Българския спортен тотализатор в Русе Вася Ботева също е не по-малко щастлива.

„Това трябваше да стане, все пак на Русе казваха Град на тото милионерите. Разбира се, че е голяма радост. Съветвам хората да играят, да вярват в късмета си, в неделя джакпотът стартира с нови 2 млн. лева“, каза пред „Монитор“ шефката на русенското тото часове след като стана ясно за уцелената шестица.

От Русе са първите тото милионери в България, които тотализаторът шумно рекламира в зората на демокрацията.

Тодор Бонев се превърна едва ли не в национален герой, след като спечели през 1991 г. един милион. Инвестира парите в козметична фирма, но бизнесът му не потръгна и загуби парите. Преди няколко години мъжът си отиде от този свят, а в последните години преживяваше с инвалидна пенсия.

Следващият тото милионер от Русе е Иван Добрев. С късметлийските пари той купи стогодишна постройка край Дунава и я превърна в хотел. В по-късни години успя да развие бизнеса си.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев