В Сливен се състоя регионална работна среща между Национален алианс за социална отговорност и социалните услуги от община Сливен

Областна управа Сливен
28.02.2018 / 15:17

На 21 февруари 2018 г. се състоя регионална работна среща между Национален алианс за социална отговорност и социалните услуги от община Сливен. Събитието е инициирано и организирано от областната администрация в града, съобщиха от НАСО. Срещата откри Димитринка Петкова, зам. областен управител. Участие взеха Тотка Костова, директор РДСП – Сливен, директори на Дирекциите „СП“ в област Сливен, представители на общинска администрация, ръководители на социални услуги от региона, представители на гражданския сектор.

Атанаска Бонева, експерт от НАСО, запозна участниците с мисията, целите, приоритетите и политиките на организацията, както и с възможностите за подкрепа и партниране на местно ниво. Тя представи Първия план по изпълнение на стратегията за дългосрочна грижа за възрастните хора и хората с увреждания 2018-2021.

Тотка Костова от дирекцията за социално подпомагане запозна участниците с актуалните промени в нормативната база в социалното законодателство по отношение на ЗСПД, ЗИХУ и ЗСП, както и техните правилници.

Следващата среща е планирана за края на май.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев