Утрото дойде със заледени пътища в страната

Снегорини
04.03.2018 / 10:25

Заледени са пътищата в страната тази сутрин, особено тези в Северна България. Поради обилните валежи и снеготопене са се активизирали на места и свлачища, а в планините е висока опасността от лавини.

Пътищата в област Силистра са мокри и хлъзгави и са затворени, съобщиха от Областното пътно управление. Видимостта е намалена до 100 метра заради мъгла.

Временно е ограничено движението на всички автомобили и по пътя Шумен - до границата с област Силистра и по пътя Русе - Силистра поради леден дъжд и обледяване. Вали слаб дъжд, а в Тутраканско е започнал и снеговалеж. Не са отпътували автобуси от автогарата в Силистра.

Движението е в едната лента двупосочно по пътя Лакатник - Оплетня отново поради свличане на скална маса.

Дъждовете в последните дни отприщиха редица срутища и свлачища по пътищата в област Смолян, като има опасност от падащи камъни в цялата област, предаде Дарик.

Само за денонощие са получени четири сигнала за разчистване на паднала скална маса на пътните настилки, съобщават от Областно пътно управление. Най-сериозен на този етап е проблемът по пътя Смолян-Мадан, в района за разклона с. Тикале, където е затворено едно от пътните платна.

Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев