Адвокат Марковски: Ще пуснат доктора с парична гаранция

Арест
05.03.2018 / 11:12

Всеки има право да защитава здравето, живота на близките си, имуществото си. Текстът в закона е великолепен, много прецизен и трудно може да се намери кусур. Прокурорът просто не прилага текста. Това заяви адвокат Марин Марковски в коментар на случая с д-р Иван Димитров от Пловдив.

Има 2 основания за неизбежна самоотбрана - влиза в дома, наранява. Дори едното от тези основания е достатъчно, категоричен бе адвокатът.

Ще го пуснат доктора с парична гаранция, прогнозира Марковски. Прокуратурата няма да му поиска постоянна мярка, защото прокурорите са притеснени, не толкова от глупостта, която са извършили, колкото от общественото мнение, обясни той пред Нова телевизия. И допълни, че има прокурорски рефлекс заради страха ромите да не бъдат поставени в ситуация на дискриминация.

Няма драма и фактите ще са ясни. Няма пречка съдебният медик да каже, че крадецът е бил прострелян вътре и е излязъл сам, допълни адвокатът.

Когато имаме нападение, трябва да имаме отбранително деяние. Има неизбежна отбрана дори тогава, когато нападението е предстоящо и той не те е пробол, коментира още Марковски.

Източник: Nova TV
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев