Дъщеря на дипломат нападна и би лекари

Линейка
06.03.2018 / 22:03

Лекари от Центъра за спешна медицинска помощ бяха нападнати и бити от дъщеря на дипломат.

Инцидентът се случил в посолството на Украйна в София, съобщи Дарик. От центъра посочиха, че спешните лекари били забавени на входа на посолството от проверяващите и дипломатът, за когото бил подаден сигналът, починал. В момент на афект дъщеря му се нахвърлила върху медиците с юмруци и ритници.

Сигналът за влошено състояние на 39-годишен дипломат в посолството на Украйна бил подаден в неделя вечерта. Спешните медици са пропътували разстоянието от площад "Сточна гара" до кв. "Овча купел" за 10 минути, обясни пред Дарик Катя Сунгарска, говорител на центъра. Над пет минути обаче им трябвали, докато преминат проверките на входа на посолството, след които заварили пациента починал.

"Проследихме GPS-а на линейката, пътували са със сирени и светлини, за 10 минути са стигнали.Имало е забавяне 5-6 минути на входа, защото това е посолство и трябва да се извършват необходимите действия за проверка. В момента, в който екипът ни е отишъл, човекът е бил починал. Въпреки това нашият лекар е направил пълния обем реанимационни действия. Всичко възможно сме направили", обясни за случая Сунгарска.

"Що се отнася до самия инцидент - нашият лекар е извикал полиция, те са дошли, извадили са екипа. Искали са им обяснения, написали са. И от тук на сетне тези органи трябва да си свършат работата", поясни говорителят на Спешната помощ.

Сериозни наранявания спешният лекар и парамедикът нямат, не е ясно обаче каква е била причината за смъртта на дипломата.

Снимка: Деян Герговски
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев