Баща на болен син опита да се самозапали заради спрени пенсия и помощи

Пожар
25.03.2018 / 09:41

Опит за самозапалване направи баща на болен син пред огнеборци и ченгета, които пристигнали в дома му, след като бил получен сигнал, че къщата му гори. 58-годишният Добромир Горетов се полял с бензин, но едно от ченгетата му попречило да си драсне клечката и го спасило. Драмата се разиграла към 17:00 часа в петък в мизийското село Софрониево, съобщава "Монитор". Според кметицата Демира Димитрова до огнения екшън се стигнало след като социалните спрели пенсията и помощите, които получавал Добромир за сина си.

До преди месец 30-годишният Христомир живеел при баща си в Софрониено. Младежът е със забавено умствено развитие, но вместо да се грижи за него, бащата го тормозел и изпивал парите, които получава. Това накарало бившата съпруга на Добромир, когото всички в селото наричат Мирчо, да предприеме действия за извеждане на сина й от дома на безхаберния родител. Жената подала и сигнал в прокуратурата и полицията, че върху сина й е употребявано физическо насилие.

Вероятно с тази жалба Милчо отишъл при кметицата в петък сутринта. По думите на Димитрова, той бил пиян и заплашил, че ще се самозапали, заради документа, който носел. Но отказал да го покаже, а кметицата се опитала да го успокои. Мъжът уж се кротнал и се прибрал. Но в късния следобед подпалил дома си. След като съседите му се обадили на горещия телефон 112, че къщата му гори, на мястото пристигнали екипи на пожарната, полицията и спешната помощ. Пияният Милчо седял отвън и гледал как дома му се изпепелява. След като огнеборците загасили пламъците, униформените му казали, че ще трябва да го заведат в управлението за разпит. Тогава мъжът казал, че ще влезе вътре да си вземе личната карта, ако е оцеляла, но имал нещо друго предвид. Той грабнал шише с бензин и се полял с него. Наложило се едно от ченгетата да реагира мълниеносно и да му попречи да се самозапали.

След екшъна кметицата Демира Димитрова е сезирала прокуратурата за опасното поведения на Милчо. Може би ще се наложи той да бъде настанен в специализирано заведение, но това ще стане, ако съдът реши.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев