През април в Ямбол ще се проведе традиционната залесителна кампания

Залесяване Ямбол
27.03.2018 / 10:32

Нови широколистни и иглолистни видове ще обогатят двете основни зелени зони на града – Градската градина и парк „Боровец“ в Ямбол. Предвижда се още през новата за тази година залесителна кампания да бъдат засадени иглолистните декоративни видове - златен хималайски кедър, атласки сребрист кедър, ела и веймутов бор, както и широколистни - от вида японски ябълки, върби и магнолии. Традиционната кампания в града ще започне през месец април, съобщава Дарик.

Предстои да бъде извършено и зацветяване с летни цветни видове. Зацветяването ще обхване централна градска част, за където са планирани общо 8000 бр., кв. „Каргон“ - 3000 бр., кв. „Аврен“- 2000 бр., Градски парк - 10 000 бр. и парк „Боровец“ - 2000 бр.

Ще бъдат засадени едногодишни летни цветя от вида - бегония, газания, агератум, каскадно мушкато и листно декоративни каскадни цветя от вида хелихризум.

Обновяването и обогатяването на зелените площи в Ямбол се провежда ежегодно, основно в рамките на пролетната и есенната залесителни кампании, като освен в паркове и зони за отдих, те се прилагат и по основни пътни артерии и по жилищните квартали.

Снимка: Община Ямбол
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев