Полицията разпита собственика на бедстващите коне в Осоговската планина

Доброволци продължават да качват храна на бедстващите коне в Осоговската планина
28.03.2018 / 14:20

Полицията на Кюстендил привика на разпит собственика на бедстващите коне в Осоговската планина – Петър Пищалов. Минути след като даде показания пред униформените, той заяви, че друг е виновен за смъртта на част от стадото му, предаде "Монитор". „Виновни са хората, които са намерили преди повече от един месец конете ми и не са ми подали сигнал, а са ги свалили по-ниско в планината, където е само сняг и няма никаква храна. Тези хора са изчакали да умрат и са започнали да пускат тези извратени истории в социалните мрежи”, каза Петър Пищалов. Той самия признава, че конете му са били незаконно в Осоговската планина и това е причината да не подаде сигнал към институциите, когато са изчезнали преди месец и половина.

„В момента там намерих 26 живи коне, както и 3 мъртви. Не знам обаче, къде са другите коне, аз имам около 70. Другите може и да са под снега мъртви или на някое друго място в планината”, допълни Петър Пищалов.

Скандалът с бедстващите коне в Осогово гръмна в началото на седмицата, когато в социалните мрежи се разпространиха снимки с умиращи от студ и глад коне. По първоначална информация те бяха 100, но в последствие се оказа, че бройката им е по-малка. По случая започна разследване на прокуратурата, а на Петър Пищалов последва проверка на животновъдните му обекти от страна на представители от БАБХ. Ако бъде доказано, че той е изоставил животните си в планината го грозят до 3 години затвор и глоба до 5 хил. лв.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев