Разкриха убийството на бизнесмена край Нареченски бани

Полицията и прокуратурата в Пловдив дадоха брифинг за разкриването на жестокото престъпление
28.03.2018 / 14:51

47-годишният Севдалин Буюклиев и 26-годишният му син Марин са обвинени за убийството на бизнесмена Венцислав Маринов в Нареченски бани. Те са задържани за 72 часа, а мотивът за престъплението е неуредени търговски отношения, съобщи окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов на нарочен брифинг на прокуратурата и полицията по случая.

До момента е установено, че около 17:00 часа на 21 март убитият мъж е бил с бащата и сина в заведение в Нареченски бани, което са стопанисвали заедно. Между Севдалин и убития бизнесмен възникнал скандал. Последвал ръкопашен бой, в който се присъединил и 26-годишният Марин.

След кратко боричкане и удари в главата и тялото на Венцислав, той паднал на земята почти без да дава признаци на живот. След това е бил издърпан в съседно помещение. Там единият от обвиняемите е държал краката на мъжа, а другият му е нанесъл удари с тъпи предмети в тила. При побоя Венцислав получил три черепно-мозъчни травми и една по-тежка в тила, от които умира.

След извършеното убийство бащата и синът се опитали да прикрият престъплението. Увили главата на починалия в найлон, а тялото в завеса от заведението, завързали трупа и го сложили в бидон, който затворили с тежък метален капак. Качили бидона в автомобил и го изхвърлили в река Чепеларска над село Косово.

Близките на убития бизнесмен започнали още същия ден да го търсят по телефона, който бил изключен. Тръгнали за Нареченски бани, където в стопанска постройка в близост до заведението открили захвърлена камера, която отнесли в София, за да бъдат разкодирани записите от нея. На 25 март те обявили Венцислав за издирване в 9-то Районно управление на полицията в София. На следващия ден разследващите намерили трупа на убития в реката и арестували бащата и сина.

Камерата е от заведението и е заснела побоя над бизнесмена. Обвинените за убийството Севдалин и Марин Буюклиев са я изтръгнали от мястото, където е била, боядисали стената и я захвърлили. Прикриването на следите от извършеното убийство не спира до тук. Бащата и синът почистили помещението от кръвта, изгорили част от дрехите, с които са били, а друга - изпрали.

По тежкия криминален случай е проведен следствен експеримент, съобщиха още разследващите. Ако Севдалин и Марин Буюклиеви бъдат признати за виновни, ги очаква затвор от 10 до 20 години.

Източник: Дарик
Снимка: Искра Койчева, Дарик Пловдив
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев