Задържаха сина на един от избягалите затворници

Белезници
04.04.2018 / 14:39

Синът на един от избягалите затворници - Владимир Стефанов, е задържан. Той е докаран по обяд в Столичната дирекция на вътрешните работи. 22-годишният мъж е задържан по подозрение в съучастничество при бягството на баща му от затвора, съобщава NOVA.

В полицията в Ботевград цяла нощ продължиха разпитите на близките на Владимир Стефанов. Синът и майката на избягалия затворник бяха извикани на разпит във вторник, в 18:00 часа вечерта.

Разпитът на майката е приключил сравнително бързо, но синът е прекарал в районното управление близо 15 часа. След това той беше откаран под конвой към София, за да се провери дали има общо с бягството.

Съпругата и дъщерята на Владимир Пелов са в Малта. Разследващите наблюдават и този маршрут, за да видят дали Пелов не се е отправил натам след бягството си.

Вчера двама рецидивисти - Владимир Стефанов и Радослав Колев, избягаха от софийския затвор след като заплашиха надзиратели с оръжие. Пострадали няма, а след инцидента започна търсенето на бегълците. Още вчера полицията обяви за издирване Колев и Стефанов и призова хората за съдействие.

Столичната дирекция на вътрешните работи призова хората, които разполагат с допълнителна информация за издирваните, да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. От дирекцията предупреждават хората да сигнализират веднага, в случай че забележат двамата мъже. По данни на полицията те са агресивни, възможно е да са въоръжени и да окажат съпротива.

Главният секретар на МВР Младен Маринов предупреди хората по никакъв начин да не търсят физически контакт с избягалите затворници.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев увери, че е впрегнат целият ресурс на полицията за издирването на бегълците.

Източник: nova.bg
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев