Президентът Румен Радев връчи почетен знак на актьора Васил Михайлов

Снимка от връчването на наградата
05.04.2018 / 14:33

В сряда президента на Република България Румен Радев връчи почетен знак на Васил Михайлов за приноса на актьора към българската духовност и култура и по повод неговата 80-годишнина.

Президентът отличи легендарния артист на сцената на театър „Българска армия“, където Васил Михайлов играе повече от 50 години, съобщи Нова телевизия.

Държавният глава и съпругата му Десислава Радева бяха сред зрителите на постановката „Железния светилник“, след края на което творческият състав на театъра и президентът поздравиха актьора и отбелязаха 80-годишнината му.

Още дълги години бъдете капитанът на българската доблест и на народната любов, пожела Румен Радев на Васил Михайлов, който е изиграл стотици роли на сцената и екрана, а емблематично остава превъплъщението му на Капитан Петко войвода в едноименния сериал. Държавният глава заяви, че за него е чест да засвидетелства почит и благодарност от името на целия български народ и многобройните поклонници на актьора. „Вие сте войвода, предрешен като наш съвременник, вие сте хан, генерал, хаджия, хъш, вие сте човек с горда осанка и неподражаемо мъжко присъствие“, обърна се президентът към Васил Михайлов.

Снимка: Нова телевизия
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев