Комисар Владимир Демирев: 20 църкви на област Сливен, са проверени от противопожарната служба пред Великден

Пожарна Сливен
05.04.2018 / 18:55

"20 църкви на област Сливен, са проверени от противопожарната служба пред Великден", съобщи комисар Владимир Демирев, директор на РД „ПБЗН“, предаде Дарик.

В осем са били установени несъответствия с правилата за противопожарна безопасност. Там не е била актуализирана документацията, имало е незаредени в срок пожарогасители, или те са били недостатъчни на брой, или са били поставени на неподходящи за целта места.

"Издадени са предписания за всички открити нарушения, проведени са и инструктажи с църковните служители", поясни Демирев. Изрично е посочено, че по време на богослуженията, вратите на храмовете трябва да бъдат застопорени в отворено положение.

По време на Великденските празници, и в нощта на събота срещу неделя, около двата храма в Сливен, където ще има всенощни служби: катедрален храм „Свети Димитър“ и „Света София“ ще има дежурни екипи.

Такива ще има и в останалите общински центрове – Твърдица, Нова Загора и Котел. Ще има и мобилни екипи, които ще следят за противопожарната безопасност по селата.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев