Съвети за сигурност по време на Великденските празници

Полиция
06.04.2018 / 20:46

Създадена е организация за недопускане на нарушения и инциденти и тежки пътни произшествия на територията на областите Сливен и Ямбол. Мерките, предприети в РУ-Сливен по отношение на опазване на обществения ред са в няколко насоки и са идентични с останалите районни управления в Котел, Нова Загора и Твърдица, отбеляза главен инспектор Димитър Кикьов. Засилено полицейско присъствие ще има при провеждане на църковните мероприятия както следва: днес след 19:00 часа, на 7 април след 22:00 часа и на 8 април след 07:00 часа. В районите на четирите храма в Сливен ще има присъствие на униформени и цивилни полицаи. В селата на община Сливен е предвидено постоянно присъствие на полицейски служители около 8 от църквите, като за останалите ще бъдат подсигурени мобилни екипи, които да реагират на сигнали и възникнали инциденти. Началникът на РУ-Сливен отправи апел към гражданите да не се предвижват с големи раници и обемисти предмети, тъй като задължително ще бъдат проверявани. Няма да се допускат компромиси по отношение на сигурността.

През деня полицейски патрули ще следят за обществения ред и сигурността на територията на град Сливен и участъците „Петолъчка” и „Запад”. Ще бъде засилен контролът в районите на увеселителните и питейни заведения.

Издадени са предписания на ръководителите на частни охранителни фирми за повишена бдителност и за своевременно уведомяване на полицията при нужда. Ще се следи за незаконна търговска дейност и ще се извършват проверки за противодействие на разпространението на акцизни стоки без бандерол, а при нужда ще се търси съдействие на Агенцията по безопасност на храните .

Старши инспектор Диян Митев набеляза основните мерки, които са предвидени относно пътната безопасност с цел недопускането на тежки пътни произшествия в дните до 9 април. По отношение на трафика, който се очаква да бъде засилен, в първия и последния почивен ден по АМ”Тракия” ще бъде въведена забрана за движение на товарни автомобили над 12 тона. За 5 април забраната ще е от 16,00 до 20,00 часа, за 9 април от 14:00 до 20:00 часа. През целия период са предвидени специализирани полицейски операции, като на 6 и 9 април ще се проведе широкообхватен контрол в град Сливен. Всеки ден до 9 април ще има засилено полицейско присъствие в часовете от 22:00 до 02:00 часа, с цел проверка на водачите за правоспособност, употреба на алкохол и наркотични вещества. Предвижда се засилено използване на техническите средства за контрол на скоростта.

Във връзка с осигуряване на пожарната безопасност служители на Регионалната дирекция ПБЗН -Сливен са извършили предварителни проверки на църковните храмове в цялата област. Проверени са 20 такива обекта, каза комисар Владимир Демирев, като в 6 от тях са констатирани известни несъответствия по нормативните изисквания за пожарна безопасност, за което са връчени на съответните длъжности лица разпореждания с мероприятия за изпълнения. Тези несъответствия са свързани с документацията, пожарогасители които са пропуснати да бъдат заредени в определен срок, както и недостатъчен брой пожарогасители.

Източник: Дарик
Колаж: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев