Без отпуска за затворниците в пловдивския зандан заради бягството в София

Боядисани яйца
06.04.2018 / 22:10

Лишените от свобода в затвора в Пловдив, които са участвали в различните Великденски конкурси на управата на зандана и са се класирали на първите места, няма да бъдат награждавани с отпуски. Причината е затегнатият режим в затворите у нас след бягството на рецидивистите Радослав Колев и Владимир Пелов, съобщи Агенция Монитор.

Въпреки това от управата на затвора в Пловдив са се погрижили лишените от свобода да не скучаят по време на Великденските празници с различни творчески и спортни надпревари. Най-важният конкурс е бил за най-красиво великденско яйце и е бил изключително оспорван. В него са участвали шест групи лишени от свобода с по трима човека. Сред тях са били и осъдените на доживотен затвор за убийства, които са смазали конкуренцията и са заели първото място със своите най-красиво боядисани великденски яйца. Индивидуален победител от конкурса е Орлин от шеста група, предаде Агенция Монитор.

Празничните мероприятия в затвора в Пловдив продължават на 8 април, в неделя, от 11 часа, когато за лишените от свобода в Пловдив ще има Божествена литургия. Тя ще бъде отслужена от отец Милен Недев в затворническия параклис. Учениците от училище „Любен Каравелов”, които традиционно на големите празници посещават лишените от свобода и ги радват с изпълнения на народни песни, ще го направят на 11 април. Също за следващата седмица ще се проведе друг концерт, който е бил отложен пак заради бягството на софийските рецидивисти от затвора. Над 100 козунака ще раздадат на затворниците вярващи от Евангелската църква „Живот, чрез Христа”, адвентисти, и съботяни. За лишените от свобода зад стените на затвора в Пловдив управата организира и спортни състезания – футбол и волейбол. За разлика от други години, сега лишените от свобода ще се простят с най-желаната награда – домашен отпуск.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев