С 88 лева скачат заплатите в затворите след 5 часови преговори между ръководството на Министерство на правосъдието и синдикатите

Цецка Цачева
12.04.2018 / 09:47

Увеличение на заплатите и край на протестите - това е резултатът от продължилите 5 часа преговори между ръководството на Министерство на правосъдието и синдикатите в системата. Министър Цецка Цачева и представителите на работещите в ГД "Охрана" и ГД "Изпълнение на наказанията" се договориха как да бъдат разходвани отпуснатите допълнително от правителството 15 млн. лв., предаде "Монитор".

По 88 лв. към основното възнаграждение ще получат служителите на затворите със задна дата от 1 март, обяви Цецка Цачева. Ще го получат близо 4000 служители.

Повишението на заплатите ще получат съответно 1149 служители на ГДО и 2884 служители на ГДИН, съобщи Цачева.

Председателят на синдиката на служителите на затворите Христо Илков обяви, че предстои да запознае УС на синдиката с договореното в правосъдното министерство и да бъде обявено окончателното решение за прекратяване на протестните действия.

Последният протест на надзирателите се състоя вчера пред Софийския затвор. Протестиращите настояваха за подобряване на условията на труд и за увеличение на заплатите.

Затворниците имат повече права от задължение, пък подкрепиха подчинените си директорите на затвори на национално съвещание при Цачева вчера, на което бяха набелязани спешни мерки в посока на исканията на протестиращите и подобряване на положението в системата.

Снимка: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев