Софийска окръжна прокуратура наблюдава разследването на произшествието на автомагистрала „Тракия“

Катастрофа
13.04.2018 / 22:41

Под наблюдението на Окръжна прокуратура София се осъществява разследването на произшествието на автомагистрала „Тракия“. На място работи екип от разследващи полицаи от Областна дирекция на МВР - София, под ръководството на дежурен прокурор, както и на заместник на окръжния прокурор, съобщи "Монитор".

По последни данни шест души са загинали при катастрофата с автобуса. 23-ма са ранени, от тях 6 са с опасност за живота и в критично състояние.

Припомняме, че автобуса пътувал по линията Бургас-София. Той се е преобърнал в канавката на 27 км преди столицата, близо до Вакарел. В настаналото невъобразимо меле има изпочупени стъкла, изпопадали хора през прозорците, а рейсът се е влачил около 50 метра след удара. Сред ранените при сблъсъка има и дете. Загиналите са пет жени и един мъж. Заради трагедията кабинетът обяви ден на национален траур.

Жестокият инцидент станал при рутинно изпреварване на автобуса от синьо рено с габровска регистрация. Колата внезапно започнала да криволичи и се ударила странично в рейса.

Леката кола е управлявана от жена, която до 14:30 ч. беше на мястото в състояние на истерия. Според неофициална информация лекият автомобил се води на името на Цвета Таскова, което не означава, че това е шофьорът, причинил инцидента.

От Пътна полиция съобщиха, че към момента на катастрофата автобусът се е движил с допустимата за магистрала скорост от 93 км/ч. Няма данни към момента с каква скорост се е движила колата, ударила рейса, нито каква е причината за удара. Според свидетелски показания обаче реното се опитало да изпревари автобуса, като при маневрата колата е криволичила по пътя и така е закачила автобуса.

Снимка: Бойко Кичуков
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев