Във Варна стартира подписка за референдум срещу въвеждането на еврото

Подписка
23.04.2018 / 16:10

Подписка за свикване на национален референдум с въпроса „Против ли сте премахването на българския лев и въвеждането на еврото като официална валута в България?“ стартира от днес партия „Възраждане”.

„Левът е последното българско нещо, което остана, и за нас е важно да го опазим заедно с финансовия суверенитет. След влизането в Еврозоната България изцяло ще загуби правото за взимаме на самостоятелни финансови решения. Невинаги решенията, които са полезни са силните държави в Еврозоната, са такива и за България. Правителството се опитва сляпо да вкара България в Еврозоната. Като резултат ще бъде свален валутният борд и и ресурсите, които го обезпечават. Поне 12 млрд. евро ще бъдат освободени. Това много ни притеснява, понеже видяхме какво се случи с КТБ”, коментира зам.-председателят на „Възраждане” Георги Георгиев.

Лидерът на партията Костадин Костадинов определи кампанията запазване на българския лев като началото „борба за запазване на остатъчния български суверенитет и оцеляването на българската държавност”.

Засега единственото място, където се събират подписки във Варна, е пред хотел „Черно море”. Пунктове ще бъдат разкрити и в по-отдалечените от центъра квартали.

Източник: Дарик
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев