101 работни места ще бъдат разкрити в област Сливен с помощта на държавата

.........
25.04.2018 / 11:03

101 работни места ще бъдат разкрити в общините в Сливенска област от 1 юни, за срок от шест месеца. Това гласи проектът за регионална програма за заетост, който ще бъде представен за одобрение от Министъра на труда и социалната политика.

Проектът бе гласуван на заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие. Председател на заседанието бе зам.областният управител Димитринка Петкова.

Средствата, които ще бъдат предоставени на Сливенска област за субсидираната заетост, възлизат на 375 324 лева. Целта е да се наемат безработни лица до 29 или над 50 години, трайно безработни, лица с физически затруднения, с ниска или без никаква степен на квалификация. Те ще получават по 3,07 лева почасово заплащане или по една минимална работна заплата месечно при пълен работен ден.

Финансовият ресурс бе разпределен според заявените от общините нужди. В община Сливен ще бъдат разкрити 44 места, на пълен работен ден, за общи работници по поддръжката на сгради в областния център и селата и 2 места за общи работници в трите дневни центъра. Размерът на финансовата помощ е 179 850 лева. Котел получава 69 435 лева за 18 работни места, като 10 от тях ще бъдат в селата, на пълен работен ден. Средствата за Твърдица са 58 175 лева за 15 места, 10 от които ще са в селата на общината. В община Нова Загора наетите лица ще работят на непълен, 6-часов работен ден. Ще бъдат усвоени 60 052 лева за 12 общи работници в Нова Загора и 8 – в селата. Към областната администрация ще бъдат назначени двама души за поддръжка на обекти, държавна собственост.

На заседанието на Постоянната комисия по заетост бе направена презентация на индикативната програма на ОП „Развитие на човешките ресурси” за 2018 г. от Даниел Бойчев, представител на Областния информационен център-Сливен.

Още снимки от новината

.........

 

Снимки: Областна администрация Сливен
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев