Булевард във Варна минава през трибуните на стадион "Спартак"

.........
28.04.2018 / 08:52

Булевард във Варна минава през стадион.

Част от трибуните на стадион „Спартак” вече са в историята и на мястото им минава трасето на реконструирания булевард "Васил Левски".

„Това е доста грозно, неестетично, имаме една елипса и отрязана като парченце от сирене. Нещо, което считаме, че можеше да се избегне, нещо което имахме уверението на местната власт, че няма да се случи, че нито една седалка няма да падне”, категоричен е Евгений Балев – зам.-председател на сдружение "Спартак".

През март обаче багери бутнаха седалките, а от общината се изненадаха. "Изграждането на булеварда, то не трябва да доведе до нанасяне на щети”, посочи зам.-кметът на Варна Христо Иванов.

Днес заместник-кметът обяснява, че се следва уличната регулация от 60-те години на миналия век. "Не виждам проблем, защото ние реализираме един булевард, имаме един стадион, който ще бъде основно ремонтиран, реновиран и отговарящ на всички условия”, коментира Иванов.

На мястото на старата ще се построи нова трибуна, за компенсация.

Булевард „Левски” е най-големият инфраструктурен проект във Варна. Той трябва да изведе трафика от летището към курортите. Миналата година правителството отпусна 80,5 млн. лв. за изграждането му.

Източник: bTV
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев