Ретро автомобилен парад в Сливен събра около 100 стари коли

Ретро автомобили
28.04.2018 / 15:15

На 28 април 2018 г. в Сливен се състоя парад на ретро возила. Около сто стари автомобила и техните собственици от страната и чужбина се събраха на площад „Хаджи Димитър“ днес по обяд. Сред тях имаше класически и добре познати модели, както и такива, от които у нас има само по един екземпляр.

„Това е тръпка, това е нещо, за което трябва много да обичаш автомобилите, много да обичаш историята. Прави се с много любов, не става от днес за утре такава кола”, каза за bTV един от участниците. Той управлява автомобил, реставриран частично в Англия.

По думите му големият разход е „събирането” на колата, защото обикновено ретро моделите идват в плачевно състояние. След това поддръжката не е скъпа, защото автомобилът не е във всекидневно движение.

Организаторите на ретро-парада бяха подготвили за всички участници и гости на събитието много изненади, забавления, музика и настроение – имаше изпълнения на мажоретен състав „Дъга“, както и на ансамбъл „Тракийче“.

В седмия ретропарад се включиха участници от Бургас, Стара Загора, Ямбол, Габрово, Варна, София, Пловдив, Русе, Благоевград и много други. В програмата на парада бе включено дефиле в колона по предварително определен маршрут, представяне на автомобилите и интервю със собствениците на най-атрактивните ветерани, финал на гласуването, връчване на голямата награда на общината и наградата на зрителите – пл. „Хаджи Димитър” и награждаване на участниците по категории.

Още снимки от новината

Ретро автомобили
.........
.........
.........
.........
.........
Ретро автомобили
Мажоретен състав "Дъга"
Ансамбъл "Тракийче"

 

Текст: Станимир Петков и bTV
Снимки: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев