Хлапе от Кючука увисна от козирката на 16-етажен блок заради видеоклип

.........
30.04.2018 / 22:44

Хлапета от пловдивския квартал „Кючук Париж” се правят на герои, рискувайки живота си, за да заснемат интересни за представите им видеоклипове. Те качват кратките филмчета, от които родителите им може да изпаднат в шок, в интернет. На едно от последните, които са заредили в yuotube, се вижда как момче на видима възраст около 12-13 години, увисва на ръце от козирката на 16-етажен блок.

„Ще увиснеш ли първи?”, се чува въпрос от клипчето. Вместо отговор, момчето, към което е зададен въпросът, провесва краката си от покрива на високия блок. Преди това хлапетиите хвърлят от покрива плюшено мече и топка.

„Не бе, брат, ако стане нещо. Брат, недей бе”, се чуват ужасените възгласи на останалите от компанията му. В това време главният герой на клипа не отговаря нищо. Вместо да се вразуми и да престане, момчето се хваща с длани за ръба на покрива и увисва с цялата си тежест от 16-етажна височина. Единственото, което казва е: „Снимайте ме, бързо”. „Брат, ако паднеш, кво праим бе?”, продължават да възклицава дете от компанията, докато останалите се смеят доволно. Увисването от високото продължава няколко секунди, след което „героят” се изтегля обратно на покрива не без помощта на друго момче от компанията. Авторът на клипа се опитал да замаже лицето на приятелчето си, което се провесва от високото, но не е успял напълно. В този момент друго момче казва: „И аз искам”, но самоукият „оператор” му отказва с думите: „Ти по-добре недей, че те знаем какъв си некадърник”.

От клипа става ясно още, че момчетата, някои от които изглеждат и около 10-годишни, се опитват да имитират популярни филми, които рекламират градския спорт „паркур”. На друго видео хлапетиите са отишли на ж.п. релсите на Централна гара и там също правят дивотии. „Добро утро, хора, ние сме Кючука бойс и днес сме дошли на едни влакове и ще се катерим по осветлението”, започва представянето на клипа, който е сниман през зимата. „Операторът” е един и същ хлапак за всичките публикувани видеа, който явно се изживява като телевизионен репортер. От обясненията му става ясно, че клипът е стар, но е бил качен в интернет едва преди дни. От други техни изяви в интернет пък става ясно още, че момчетиите обичат да ходят и в стари, изоставени и видимо опасни сгради. В коментарите под клиповете в интернет на момчетата от Кючука много хора се опитват да им налеят разум в главите да не рискуват живота си заради глупости.

По случая със скандалните видео клипове на момчетата от кв. Кючук Париж от полицията са започнали предварителна проверка. Уведомена е и районната прокуратура в Пловдив. Целта е да се установи самоличността на децата и защо са били оставени без родителски надзор. По първоначални данни момчетата се правели на интересни, за да впечатлят 16-годишен свой приятел.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев