Туристи нощуваха на магистрала "Струма", свършило горивото на автобуса

Автобус
01.05.2018 / 11:34

Туристи прекараха четири часа на тъмно на магистрала "Струма". Причината е, че автобусът, с който пътували внезапно спрял, защото му свършило горивото. Екскурзиантите твърдят, че шофьорът източил гориво за себе си и затова не успели да стигнат до София, съобщава NOVA.

Инцидентът станал, когато се връщали от екскурзия в Гърция. Туристите тръгват от автогара „Сердика” за Гърция. По време на престоя им в Гърция всичко било нормално.

„На връщане, много късно вечерта, около 22:30 ч. закъсахме на магистралата, след разклона за Дупница. Вътре имаше един шофьор и една екскурзоводка. Спряхме и започна едно суетене. Разбрахме, че е свършило горивото на автобуса”, разказа за една от пътничките в автобуса.

„Не се следваше някакъв план на поведение, когато има някакъв проблем. Кой е длъжен да каже на пътниците, че има проблем и да има план какво да направи. Изчезнаха и екскурзоводката, и шофьора, и така около 15 минути”, разказа друга пътничка от автобуса.

Когато пътниците решават да потърсят помощ на телефон 112, им казват да сложат светлоотразителния триъгълник. Такъв обаче се оказва, че липсва. А пътниците се притеснили и от тъмнината вътре в автобуса, тъй като шофьорът не пуснал светлините, за да не се изхаби акумулатора.

„Ние, като туроператорска фирма носим отговорност за нашите туристи. Същият автобус е бил планиран на следващия ден да пътува до Пампорово. И като пресметнахме горивото, в него е трябвало да има още 150 литра нафта. Управителят на транспортната фирма, чийто автобус е нает, не знаеше къде е нафтата и не можеше да посочи с пръст кой е виновен”, обясни Добромир Илиев, управител на туристическата фирма „Глобал тур”.

От транспортната фирма „Еделвайс 0707”, осигурила автобуса за екскурзията, отказаха да застанат пред камера. Но предположиха, че чужд човек на някоя от спирките е източил нафтата.

По информация на NOVA въпросната фирма „Еделвайс 0707” през 2016 г. е хваната за трафик на бежанци, а през 2017 г. Григор Григоров, който е неин управител е осъден за трафик на бежанци.

Източник: nova.bg
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев