Патриарх Неофит остава в болница, лекарите се отказаха да го изпишат

Патриарх Неофит
02.05.2018 / 18:46

Патриарх Неофит остава в болница, лекарите се отказаха да го изпишат, каквото беше първоначалното им намерение. Това съобщиха лекари от болница „Токуда“, където той беше приет по спешност за лечение на 18 април.

Първоначалните намерения на медиците бяха да дехоспитализират Светейшия в сряда или четвъртък, но засега смятат, че той трябва да остане за лечение още известно време. Те не се ангажираха да кажат, кога той ще си бъде отново вкъщи, предаде "Монитор".

Към момента Светейшият е стабилизиран, той се чувства добре, комуникативен е, разговаря с медицинския персонал и е един от най-търпеливите пациенти, допълниха от лечебното заведение.

Дядо Неофит, който преди няколко години претърпя две сърдечни операции и е с изкуствена клапа, беше на рехабилитация в санаториум „Ясен“ в Банкя, когато му прилоша и беше закаран веднага в болницата. Първоначално той беше четири дни в реанимацията, а след това го приведоха в терапевтичното отделение, където започнаха да му провеждат и рехабилитационни процедури. През 2014 г. Негово Светейшество отново получи криза, заради която се наложи да бъде приет в болница. Тогава патриарх Неофит се почуства зле по време на посещението си в Истанбул и едва не припадна в олтара на църквата “Св. Ирина“. Тогава той беше докаран спешно със самолет в болница.

Снимка: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев