Министерство на културата постави отлична оценка на Драматичен театър „Невена Коканова“ Ямбол

Ямбол
05.05.2018 / 11:09

Драматичен театър „Невена Коканова“ Ямбол за втора поредна година получи отлична оценка от Министерството на културата, информира Радио 999.

Драматичен театър „Невена Коканова“, Ямбол се нарежда в групата на отличниците, в която влизат Народен театър, Театър на българската армия, Сатиричен театър, както и театрите в Русе, Бургас, Габрово и Стара Загора.

Комплексната оценка се формира след отчитане на различни показатели, сред които репертоарна политика и постигане на баланс между български и чуждестранни, съвременни и класически автори, образователни, комедийни и драматични спектакли; политика за привличане на нови групи хора и нови пространства; взаимодействие с местните власти и участие в съвместни инициативи; приходи от продадени билети, брой зрители, брой спектакли; използване на новите технологии и провеждане на специални PR и медийни кампании.

Верни на своята политика за разнообразие в репертоара Драматичен театър „Невена Коканова“ Ямбол след успешната премиера на „Двубой“ от Иван Вазов, от 7 май започва репетиции на ново заглавие - „Мъжете предпочитат да излъжат“ от френския автор Ерик Асу. Режисьор на новия спектакъл е Владимир Петков. Той ще работи с ямболската трупа за втори път след успешната реализация на пиесата „Всяка сряда от пет до седем“.

Снимка: Радио 999
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев