Концерт и награди в заключителния ден на фестивала на детската книга в Сливен

.........
10.05.2018 / 16:00

Официална церемония по награждаване на участниците в Националния литературен конкурс на тема: „Чудо до поискване” и Националния пленер за детска рисунка на тема: „Един ден изпълнен с вълшебства” се проведе на 10 май 2018 г. във фоайето на Драматичен театър „Стефан Киров“ Сливен.

Наградите в литературния конкурс бяха връчени от поетесата Валентина Радинска и директора на Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ Росица Петрова, а в Националния пленер за детска рисунка – Ваня Пенчева – директор на III ОУ „Д-р Иван Селимински“ Сливен и Росица Петрова.

Ето част от наградените:

В Националния литературен конкурс се включиха над 840 деца и юноши на възраст от 7 до 18 години от страната и от българските общности в чужбина със специално написани за конкурса приказка, разказ или стихотворение. В трите възрастови групи са наградени 31 млади творци. Имената на победителите са публикувани и на интернет - сайта на фестивала http://childbookfest.iradeum.com Творбите на отличените в конкурса участници са издадени в сборник.

В Националния пленер за детска рисунка се включиха над 300 деца от цялата страна на възраст от 7 до 15 г., разделени в три възрастови групи. Жури, с председател известния български художник Борис Стоилов, отличи 18 участника. Наградите за двата конкурса са осигурени от РБ “Сава Доброплодни“ и спомоществователи на фестивала. Организаторите на фестивала са осигурили и специални награди/таблети/ за победителите във втора и трета възрастова група на литературния конкурс – раздели „поезия“ и „проза“ и в пленера за детска рисунка.

В заключителния концерт на XX–то издание на Националния фестивал на детската книга взеха участие ВИГ „Усмивки” – гр. Стара Загора, детска вокална група „Славейче” при ІІ ОУ „Христо Ботев” – Сливен и балет „Барби" към Военен клуб-Сливен.

Още снимки от новината

.........
.........
.........
.........
.........
.........
Росица Петрова-Василева

 

Текст, снимки и видео клипове: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев