Без следа от алпиниста Боян Петров, прекратяват търсенето му

Боян Петров
16.05.2018 / 13:33

Прекратена е спасителната акция за издирването на Боян Петров. Хеликоптери повече няма да излитат, за да претърсват района. Това уточни пред „Монитор“ организаторът на експедицията на алпиниста ни Деян Петков.

Той уточни, че сутринта е излетял хеликоптер от Катманду, тъй като времето е позволявало. Спасителите са успели да огледат добре всички точки чак до лагер 3 на върха Шиша Пангма, както е било планирано.

„Успели са да летят дълго време, но за съжаление не е открита следа от Боян. Затова уведомихме китайската страна, че няма смисъл да рискуваме здравето и живота на хората, които вземат участие в издирването. Но те трябва да преценят какво ще правят, чакаме официалното им решение. Нямам информация и дали шерпите ще се изкачват нагоре, за да претърсват района“, коментира Петков. Той потвърди, че спасителите са открили още вещи в планината, но не може да се каже със сигурност дали те са на алпиниста ни.

„Не съм виждал снимки. Твърди се ,че са негови, но няма нищо надписано на кирилица“, каза още той. Вече са били огледани и сателитните снимки на района и в това отношение няма какво повече да се направи.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев