Кръговото кръстовище готово до края на годината

Розова градина
16.05.2018 / 18:10

Продължава работата по проектите от транспортната инфраструктура на Сливен - кръстовището „Розова градина“ и „пробива“ на ул. „Г.С.Раковски“,съобщи кметът Стефан Радев. Той допълни, че тези два проекта трябва да са готови до края на годината.

Работи се по проектите от инвестиционната програма на Община Сливен, която се финансира от ОП „Региони в растеж“. Това са проектите за поречието на река Асеновска и облагородяването в кв. „Република“. Тези два проекта трябва да са готови в края на лятото.

Продължават дейностите и по проекта за интегриран градски транспорт. Работи се по базата на превозвача и обръщалото на Дюлева река. Престои започване на работа по проектите за спирките и велоалеите. По думите на кмета работата ще е в посока здравословен начин на живот, по- малко замърсяване на въздуха и по-човешки вид на градската среда.

Предстои да бъде избран изпълнител за ремонт на 4 детски градини по ОП „Региони в растеж“. Отделно Общината Сливен подготвя основен ремонт на Детска ясла№ 3.

Продължава и санирането на много фамилни жилищни сгради. Предстои откриване на строителна площадка за санирането на 11-я пореден жилищен блок.

Източник: Дарик
Снимка: Община Сливен
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев