Затварят дома на ужасите в Борован

.........
23.05.2018 / 15:17

Центърът за настаняване от семеен тип във врачанското село Борован ще бъде закрит, ако в него не се създадат нормални условия за децата.

Това е становището на агенцията по социално подпомагане, съобщи шефът на регионалната дирекция във Враца Мария Търнавска.

Центърът стана печално известен като дом на ужасите от публикуваните клипове за психически тормоз и насилие и след като едно от момичетата падна от тераса на втория етаж при опита си да избяга.

Засега е прекратено настаняването на нови деца в дома, в който живеят 23. До края на годината ще бъдат изведени 10 от тях. Три ще бъдат настанени в приемни семейства, две при близки хора, две в преходни жилища, едно ще отиде в центъра в село Бърдарски геран, едно при биологичните си родители и едно ще навърши 18 години и ще напусне.

Според Търнавска причините за взетото решение са лошите битови условия и упражненото насилие над деца от хора от персонала. Центърът може да бъде спасен от закриване само ако общината в Борован подобри условията в него и ако намери по-мотивирани хора, които да работят там, поясни още Търнавска.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев