Кафе от смокини и чипс от ягоди показаха на фестивал в Садово

.........
24.05.2018 / 15:29

Стотици опитаха кафе от смокини и чипс от ягоди и моркови на втория Фестивал на еко- и биопроизводителите и арт творците в Садово, съобщиха от общинската администрация.

Община Садово, известна от векове със своето традиционно производство на плодове, зеленчуци и фъстъци, стана и столица на здравословното хранене. Градът за втори път е домакин на Фестивала на еко- и биопроизводителите и арттворците, който започна днес в рамките на празника на града 24 май.

„Честваме го повече от 80 години, като в миналото местните хора са празнували на 11 май - Денят за почит на светите братя Кирил и Методий“, каза кметът на общината Димитър Здравков. Градоначалникът поздрави хората за празника, който започна с тържествен водосвет, отслужен от отец Борислав. На стадиона в града бе открит турнир по стрелба с лък, награди получиха изявени учители, ученици, читалищни дейци и спортисти. Сред официалните гости на празника бяха народният представител Георги Търновалийски и кметът на община Първомай Ангел Папазов, които разгледаха щандовете на изложителите на Фестивала на еко- и биопроизводителите и арттворците.

Кафе от смокини бе сред иновативните продукти, показани на феста. Приготвя се от смокини, отгледани в Родопите, и действа като натурален антиоксидант, имуностимулант и алкализатор. Интерес предизвикаха натуралните чипсове в комбинации от морков и цвекло и ябълки и цвекло.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев