Жалба в КЗК спря обществената поръчка за 400 нови линейки

Линейки
29.05.2018 / 21:40

Обявената от Министерството на здравеопазването (МЗ) обществена поръчка за купуване на 400 линейки е спряна, съобщава пресцентърът на министерството. Причината е подадена в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) жалба от "Вайнман Технолоджи" ЕООД. След справка в Търговския регистър се установява, че дружеството, подало жалбата, е регистрирано на 26 април 2018 г. с капитал 100 лв., се посочва в съобщението.

Отбелязва се, че това е второ спиране на процедурата заради подадена жалба. Първият път жалбата не беше разгледана от КЗК заради не внесена държавна такса от жалбоподателя, припомнят от МЗ.

Обществената поръчка за купуването на 400 линейки е във връзка с мащабния инвестиционен проект за модернизация на системата за спешна медицинска помощ в цялата страна. Общият бюджет по проекта е над 163 млн. лв. Средствата са по Оперативната програма "Региони в растеж" 2014-2020. Освен купуването на новите санитарни автомобили, проектът предвижда модернизация на 237 обекта от системата за спешна медицинска помощ в страната, се посочва в съобщението.

Източник: БТА
Снимка: БГНЕС, архив
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев