Снимат филм по новела на старозагорски бизнесмен

Симеон Лютаков в сцена от сериала „7 часа разлика“, където е играе ролята на прокурор. В кръгчето е Анастасия Левордашка от личния й профил в Инстаграм
30.05.2018 / 09:34

Снимки на пълнометражен игрален филм по все още не излезлия на книжния пазар сборник с новели „Опърничавите се укротяват“ от старозагорски бизнесмен започва режисьорът Георги Костов.

В главната роля ще се превъплъти актьорът Симеон Лютаков, образът е на наш съвременник, казва се Андрей, действието се развива по Черноморието и планината, превес вземат романтичните нотки, коментира пестеливо авторът на сценария, който ще бъде и продуцент на лентата. Това е втората книга на старозагореца Младен Стоянов, който имаше намерения да филмира и първия си сборник „Ново начало“,излязъл под псевдонима Драско Закеф.В него има повече автобиографични моменти, но подготовката се оказала доста сложна и идеята преминала на втори план. Изборът на познатия от сериала „7 часа разлика“ актьор станал без задължителния кастинг, Лютаков просто харесал образа и дал съгласието си за участие в снимките. В главната женска роля зрителите ще видят актрисата Анастасия Левордашка, която се дипломира в НАТФИЗ преди малко повече от година и в момента играе в трупата на дупнишкия театър „Невена Коканова“.За нея познатата от получилия 4 номинации в Ница „6 и 1 наум“ чаровница се конкурирала с близо 30 мераклийки за образа.

Финансирането ще бъде изцяло частно, няма да се разчита на държавна субсидия, уточни Младен Стоянов, чийто фирма изнася продукция в Китай, Мексико, Индия и Бразилия.

В снимането ще се използва и първият български свръх лек самолет за акробатични полети АЛДО 50, съвместна разработка на старозагореца и неговия приятел инж. Александър Мариносян. Намеренията на Младен Стоянов са снимките да бъдат завършени до към края на септември, а крайният продукт да излезе на големия екран в началото на следващата година.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев