За поредна година в Сливен бе връчен призът „Майчино сърце“

Чавдар Божурски и Маргарита Петрова
01.06.2018 / 12:50

На 1 юни 2018 г. в областната управа, призът „Майчино сърце" за приемен родител бе връчен на Маргарита Петрова. Тя получи медальон, грамота и цветя от областния управител на Сливен Чавдар Божурски.

Наградата е учредена от сдружение „За духовни и социални дейности", Демократичен съюз на жените и Фондация „Рози" – Сливен. Тя се връчва на приемни родители. Целта е да се популяризира и подкрепя приемната грижа, която е насочена към деца, лишени от семейна среда.

Маргарита Петрова се е грижела за три деца. Едното е дете с увреждане и се намира в дом за медико-социални грижи в Сливен и тя от време на време го посещава. Второто дете е осиновено в България, а третото дете е имало проблеми, които са преодолени с течение на времето и то сега е ученик и има много добри резултати в училище.

Поздравителни слова бяха изказани от областния управител на Сливен Чавдар Божурски, зам.кметът на община Сливен Пепа Чиликова, Гинка Стоянова – член на ИБ на НС на ДСЖ.

Маргарита Петрова благодари за оказаната й чест. Срещата завърши с обща снимка пред сградата на областната управа в Сливен.

Още снимки от новината

Връчване на наградата
На снимката: Областния управител на Сливен Чавдар Божурски, зам. областните управители Димитринка Петкова и Камен Костов и Гинка Стоянова
Част от присъстващите
.........
Иванка Калайджиева поднася грамота на Маргарита Петрова
Връчване на още грамоти
Музикален поздрав
.........
Маргарита Петрова изказва благодарност за оказаната й чест
Пепа Чиликова
Обща снимка

 

Текст, снимки и видео клип: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев