Владимир Кузов се връща в политиката, влиза в редиците на ДПС

.........
04.06.2018 / 22:27

кандалният бивш депутат Владимир Кузов отново в политиката, но на нова политическа сцена. Той е приет за член на ДПС в София, съобщава NOVA.

През 2005 година Кузов стана депутат от националистическата партия „АТАКА”. Малко след това беше изключен от парламентарните й редици заради обвинение в педофилия. Делото приключи с осъдителна условна присъда. След него Кузов официално призна, че е сменил сексуалната си ориентация.

Оказва се, че е сменил и политическата. „Съвсем логичен е интересът ми към ДПС, тъй като тя е единствената либерална партия в България. Която е срещу различието, за единство, срещу омразата и дискриминацията във всичките й видове. Няма никаква трансформация”, заяви Владимир Кузов.

До ден днешен той настоява, че делото срещу него е било политическо, а присъда нямало. „Вие знаете, че съдебното минало е един политически процес, с който мога да ви кажа, че се гордея”, каза още той.

Горд е и с новата си политическа принадлежност, която сам избрал: „Случи се съвсем нормално. Кандидатствах в тази организация на район „Оборище”, попълних заявление и съобразно устава бях приет за партиен член”.

ова беше потвърдено и от ДПС. Пред вестник "24 часа" шефът на районната организация в „Оборище” Антон Тепавичаров казва, че харесал идеите на Кузов за партията, личният живот си бил негова лична работа. След като социалните мрежи гръмнаха, председателят на ДПС-София Нихат Кабил обясни пред NOVA, че ще бъде направена проверка на обстоятелствата по приема на Кузов в партийните редици. Резултатът се очаква до дни.

Владимир Кузов е третият експатриот, който се пренасочва към ДПС. Преди него това сториха Слави Бинев и Камен Петков като неуспели кандидати за депутати. Кузов обаче нямал амбиции за нов мандат в парламента, макар вече да е реабилитиран - тоест с чисто съдебно минало.

Източник: Дарик
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев