Готови са резултатите от външното оценяване на седмокласниците

Училище
05.06.2018 / 21:01

Излязоха резултатите от националните външни оценявания по български език и литература и по математика след 7-ми клас. Те са публикувани на сайта на Министерството на образованието и науката (МОН) и могат да се проверят на https://priem.mon.bg/.

Проверката се осъществява с входящия номер и код за достъп от служебната бележка за допускане до изпит, а първото класиране ще бъде обявено до 3 юли.

От 13 юни седмокласниците ще могат да получат служебните си бележки с резултатите от училищата, в които се обучават, а документите за прием ще се подават от 20 до 26 юни. Кандидатстването и тази година ще бъде чрез електронната система на образователното ведомство или на хартиен носител в училищата-гнезда. Родителите или учениците, които са подали заявления за участие в първо класиране на хартиен носител, няма да могат да подават електронно и обратното, уточниха от пресцентъра на просветното министерство.

Балообразуването за отделните училища е различно и се формира от резултатите от изпитите по български език и литература и по математика и от приравнените в точки оценки от свидетелството за основно образование по предмети, определени от съответните училища.

Списъците с приетите на първо класиране ще бъдат обявени до 3 юли. Записването на учениците в новите им училища или подаване на заявления за участие във второ класиране е в периода от 4 до 6 юли.

Източник: Дарик
Снимка: Thinkstock/Getty Images
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев