56 пилоти стартират в тазгодишното планинско рали „Българка“

Плакат рали "Българка"
09.06.2018 / 13:45

Днес, 09.06.2018 г., на обяд на площад „Хаджи Димитър“ се състоя официалното откриване на планинско изкачване „Българка 2018“. На откриването присъства заместник-кметът Пепа Чиликова, заместник-областния управител на Сливен Камен Костов, народния представител Кольо Милев и др.

56 пилоти стартират в третия кръг от националния планински шампионат. В 14:00 часа днес е стартът на първия от трите тренировъчни манша, а първият състезателен манш е утре, неделя в 10:30 часа. Стартът е от разсадника „Абланово”, а финалът на 4,2 км по-нагоре. Денивелацията на трасето от 4 км е 350 м. Това го прави един от най-стръмните етапи от планинското изкачване. Една линейка, противопожарна кола, кола на пътна помощ и около 50 маршали се грижат за безопасността на състезателите и зрителите.

Ще участват най-добрите пилоти в планинския шампионат на България. Сред тях Илия Царски, миналогодишния шампион Юлиян Телийскиса, Любен Каменов и други. Сливен ще бъде представен от 14 пилота.

И тази година пилотите ще стартират по "обратен ред", съобщи малко по-рано днес пред Дарик Стефан Чолаков, организатор на надпреварата. Първи ще стартира състезателят записал най-слабо време в тренировките, а последен – спечелилият тренировките. Скоростните етапи се затварят 1 час преди първия състезателен автомобил. Между маншовете ще има дрифт шоу. Трасето е с дължина 4,2 км и ще се преминава в три манша. Денивелацията на трасето е 230 м.

Още снимки от новината

Състезателни коли
Официалните лица
Състезателите
Колите поемат към стартът на първия от трите тренировъчни манша

 

Текст, снимки и видео клип: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев