Социалният министър Бисер Петков подаде оставка, а причината е нарастващото напрежение и протести на майките на деца с увреждания

Бисер Петков
11.06.2018 / 22:03

Днес настъпи изненадваща рокада в правителството на Бойко Борисов, информира Нова телевизия. Социалният министър Бисер Петков подаде оставка. Причината - нарастващото напрежение и протести на майките на деца с увреждания. Тяхната акция "Системата ни убива" се разрасна и вече има палаткови лагери в София, Варна и Бургас.

Родителите вече няколко пъти искаха оставката му, защото са против сегашната социална система и искат генерални законодателни промени. Няколко пъти Бисер Петков опитваше да потуши пожара с работни групи и срещи с техни представители. Да напусне поста искаха и предприемачи заради различия по темата за доходите.

Преди да влезе в Министерския съвет Бисер Петков оглавяваше два мандата Националния осигурителен институт, считан от колегите си за добър експерт по социалните въпроси.

Вторият път обаче напусна три години предсрочно, за да стане социален министър. Бисер Петков е вторият социален министър от кабинет на Бойко Борисов, който подава оставка. Първият беше Ивайло Калфин в кабинета „Борисов 2”. Официално той се оттегли заради генерални политически различия, а после опита да стане президент.

Бисер Петков беше номиниран за поста от квотата на ГЕРБ. Все още не е ясно кой ще поеме поста му. Премиерът Бойко Борисов прие оставката му веднага.

Снимка: Нова телевизия
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев