Бисер Петков остава на поста социален министър

Социалният министър Бисер Петков
12.06.2018 / 13:59

Бисер Петков остава на поста социален министър, за да реши въпроса с исканията на майките на деца с увреждания. Това заяви премиерът Бойко Борисов, ден след като прие оставката на Петков, подадена заради невъзможността на министъра да овладее създалото се напрежение във връзка с исканията на родителите за закон за личната помощ.

По думите на Борисов вчера министър Петков обяснил, че не може да се оправи с майките, защото исканията им изисквали над 300 милиона лева повече на година. Премиерът призна, че не може да гледа палатковите лагери на майките, каквито освен в София вече има и в Русе, Добрич, Варна и Бургас.

"Оставям го да продължава да си изпълнява ангажиментите, да видим дали ще се продължи с палатковия лагер", допълни той. „Щом това е министърът, който им харесва, отхвърлям оставката. Оставям го министър. Ще продължават ли палатковите лагери да стоят?", запита премиерът.

„Бисер Петков се справя добре, но факт е, че в тази сфера има палатков след палатков лагер - не мога да го гледам това. Не му давам срок, ще видим в следващите дни", добави той.

"От сутринта чух доста различни позиции от вчерашните. Искам да върна хронологията назад - вчера водихме дълго съвещание със социалния, здравния и финансовия министър и зададох елементарен въпрос - как при положение, че 80 млн. от бюджета на данъкоплатците са дадени тази година, има това недоволство и тези всеки ден с един повече палаткови лагери. Социалният министър заяви, че не може да се оправи с тях, защото исканията са им такива, че са необходими около 300 млн. повече на година. В Същото време г-жа Манолова казва, че проектозаконът й не изисква повече пари. Затова сутринта на Бисер Петков му казах да отива на работа, да си продължава дейността", обясни премиерът, който в момента е на посещение в Измир.

"Една госпожа, която говореше по телевизията, се смееше и не знаеше всъщност какво казва: до вчера щял да бъде палатков лагер, днес щяха да ги подкрепят още палаткови лагери, ама днес нямало да го има палатковият лагер, защото имали с министъра добра комуникация. А министърът ми каза, че нямат никаква комуникация или поне не такава, която да може да реши въпроса. Затова оставям Бисер Петков да продължи да си изпълнява ангажимента, да направи срещи с тях. Да видим дали това, което казват, че сега като имат министър, който изцяло ги разбира, сиреч правителството ги подкрепя, ще продължат с палатковия лагер. Да седнат и да направят така, че тази тема да ми се махне от главата на мен и всички вас", пожела министър-председателят.

Източник: Дарик
Снимка: БГНЕС, архив
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев