Септември иска 1,7 млн. лв. за околовръстен път за тежките камиони

Камион
21.06.2018 / 14:50

Кметът на община Септември Марин Рачев е поискал 1 млн. 720 х. лв. целева държавна помощ, за да бъде направен околовръстен път, който да извежда тежкотоварния трафик от общинския център.Проблемът е сериозен, тъй като заради него перманентно се рушат пътища, а хората, живеещи в периферията на града недоволстват от шум, запрашеност и вибрации.

В местната администрация е изработен подробен устройствен план, който да определи трасето, по което тежките камиони от местните предприятия ще бъдат изведени извън града.Трябваше да се направят алтернативни трасета към пътя Злокучене – Септември и съответно алтернативно трасе от пътя за Ветрен път към новия , който се строи от „Орешака“ към Вагоноремонтния завод, обясняват специалисти.

Общината почти е преминала през тежката процедура за прекарване на трасе за общински път през земеделски имоти, но не разполага с достатъчно средства, за да бъде изградено това околовръстно шосе. Затова кметът на Септември Марин Рачев е изпратил искане до Министерски съвет за отпускане на целеви средства за изграждане на въпросното 4 километрово трасе.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев