Усложнена остава обстановката в наводнените райони след обилните валежи

Наводнение
30.06.2018 / 10:56

Усложнена остава обстановката в наводнените райони след обилните валежи. Все още е в сила обявеното бедственото положение в Етрополе, съобщава "Монитор". Пътят до село Джурово е непроходим. В града и селата наоколо има наводнени къщи.

Река Малки Искър излезе от коритото си, бяха евакуирани хора от домовете им. Няма пострадали, но в Роман тепърва ще изчисляват щетите. Там беше наводнен цял квартал. Цяла нощ екипи на пожарната отводняваха с помпи засегнатите имоти в наводнения град Роман, a заради липсата на ток в залетия квартал „Карашки” имаше засилено полицейско присъствие.

Взети са мерки за осигуряване на безопасност на домовете на жители, евакуирани от засегнати от проливните дъждове имоти в Роман. Екипите на полицията са засилени, има изградени временни КПП-та, подвижни двойки дежурят, за да охраняват имуществото, съобщиха от МВР.

В Садово хиляди декари останаха под вода. Местните власти обявиха частично бедствено положение.

Наводнен беше пътят от Катуница към Свиленград и Пловдив, движението беше спряно.

В района на Чепеларе водата затрудни преминаването заради тръгналите свлачища. Няма опасност за хората, няма бедстващи, но материалните щети са сериозни.

Успокоява се обстановката в района на Смолян. Там бедственото положение беше отменено. Градът обаче остана в плен на калта. Река Черна се оказа с непочистени, затлачени дерета. Образуваха се свлачища, но няма затворени пътища. Военни от сухопътни войски помагаха за възстановяването на района.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев