Хъски спаси изчезнала жена

Хъскито Хаус се разхожда със стопанката си Ваня
03.07.2018 / 09:05

В Бургас домашно куче откри изчезнала жена в безпомощно състояние и спаси живота й. Четириногият спасител е от породата хъски и се нарича Хаус. Щастливата развръзка на издирваната жена от дом за психично болни се разиграла в парк „Езеро” в Бургас.

Възрастната жена била обявена за издирване от четири дни и оттогава лежала в калта. В събота сутринта 6-годишното хъски Хаус заедно с осиновената от приют Ечи били на разходка в Морската градина със стопаните си. Изведнъж кучетата се превъзбудили и хукнали към гористата част на парка.

„Тръгнахме след тях. Бяха изключително неспокойни и двамата, особено Хаус. Дойдохме тук, затънахме в тази кал и решихме да се върнем обратно. В момента, в който решихме да се връщаме, той се стрелна в тези храсти, затова отидохме да го издърпаме. Видяхме, че лежи жена. Изглеждаше като мъртва. Когато отидох при нея видях, че диша, но не отговаряше. Просто трепереше цялата. Явно е била тук през нощта, а то имаше буря и беше затънала цялата в кал. Тревата беше вдигната. Жената лежеше, ако кучето не беше влязло там при нея, никога нямаше да я видим”, разказва пред Нова тв Ваня Георгиева - собственичка на Хаус.

Ваня и приятелят й веднага се обадили на телефон 112. До пристигането на линейката Хаус седял до краката на безпомощната жена и плачел. А калта била толкова дълбока, че линейката затънала и се наложило да бутат. Оказало се, че полицията знае за изчезването на възрастната жена. По неофициална информация жената е напуснала центъра за психично здраве в четвъртък. 24 часа по-късно била изписана по административен път, тъй като постъпването й в лечебното заведение било доброволно.

След преглед в бургаската болница е установено, че 73-годишната жена няма сериозни наранявания, въпреки че е прекарала два дни под открито небе, и е върната в Центъра за психично здраве, където е била на свободен режим на лечение.

Това не е първият случай, в който Хаус спасява и помага. Стопаните му разказват, че още от малко куче домашният им любимец защитавал безпомощни хора и животни.

„Имаме котка, която самият той си осинови. Изпада в някакво чувство, ако някой я вземе, да я защитава. Непрекъснато плаче, ходи да я целува и изпитва някакво такова бащинско чувство към малки същества”, разказва Ваня Георгиева.

Хаус вече е получил награда за добрата си реакция. „Любимото му ястие е риба, така че порция риба, а и той си получава редовно наградите”, разказва стопанката му пред Нова тв.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев