Прокуратурата протестира 12-годишната присъда на Ембака

Ембака
03.07.2018 / 09:45

Окръжна прокуратура-Благоевград изготви протест срещу постановената 12-годишна присъда „лишаване от свобода“ на 39-годишния Емил Първанов-Ембака за умишлено убийство на магистрала „Струма“.

Престъпното деяние е било извършено от него около 13:30 часа, на 26 юни 2015 г., на новостроящ се обект „магистрала Струма“, ЛОТ-4, в близост до с. Левуново, община Сандански. Чрез нанасяне на удар с камък по главата, подсъдимият умишлено умъртвил 47-годишния Николай Чивиев.

На 29.06.2018 г. състав на Благоевградския окръжен съд e признал за виновен подсъдимия Първанов и му е наложил наказание от дванадесет години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване, като го е оправдал по повдигнатото му обвинение, че убийството е било извършено по хулигански подбуди.

Съдът е осъдил Ембака да заплати обезщетения на близките на пострадалия за причинените им неимуществени вреди, ведно със законните лихви.

Прокуратурата счита наложеното на подсъдимия наказание за несправедливо, поради което изготви протест пред Софийския апелативен съд. Посочва се, че престъпното деяние е било извършено от него по хулигански подбуди и се прави искане за изменение на присъдата като се увеличи размера на наказанието до двадесет години „лишаване от свобода“.

Протестира се и мярката за неотклонение на Емил Първанов, която въпреки постановената осъдителна присъда, остава „подписка“, като съдът е преценил, че не е налице реална опасност той да се укрие.

Източник: Дарик
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев