Брокер се изправя пред съда за укриване на данъци

Темида
04.07.2018 / 10:45

С обвинителен акт Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд представляващ дружество с предмет на дейност застрахователен брокер и агент. 49-годишният подсъдим Кр. Д. ще отговаря за извършено престъпление чрез потвърждаване на неистина в годишна данъчна декларация за дължим корпоративен данък на дружеството чрез съставяне и използване на документи с невярно съдържание. Така той успял да избегне плащането на данъци в особено големи размери - 39 748 лева, като декларирал неизвършени разходи за куриерски услуги в размер на близо 400 000 лева.

Привлечен в качеството на обвиняем, Кр. Д. отказал да дава обяснения. Събраните по делото доказателства – разпити на свидетели, включително на бившия му съдружник в дружеството, както и на собственици на фирми, чиито неистински фактури той сам изготвял или съзнателно използвал, подкрепят обвинението на Окръжната прокуратура във Варна. Щетите от данъчното престъпление за бюджета – 39 748 лева, не са възстановени.

Престъплението се наказва с лишаване от свобода от 3 до 8 години и конфискацията на част или на цялото имущество на виновния. Предстои делото срещу 49-годишния подсъдим, който е с висше образование и неосъждан, да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд, съобщи Дарик.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев