Подписка срещу нудистите стартира в Бургас

.........
10.07.2018 / 21:00

Гражданска инициатива „Не на голите по плажа” започна подписка в Бургас срещу нудистите. До момента са събрани близо 500 подписа съобщи един от организаторите на подписката Нели Тончева. В града са разположени два пункта, обясни тя. Единият се намира на улица „Александровска”, а другият в района на Флората.

„Искаме да има регламент за хората, които искат да използват плажа голи или полуголи, за да може останалите – особено тези с деца и подрастващи, да не се притесняват, да не се смущават от фронталното излагане на публично място на открити интимни части”, каза Нели Тончева.

Подписите ще бъдат предоставени на местния парламент, където се очаква дискусия по темата. Според Тончева необходимите разпоредби така или иначе съществуват, но не се спазват. „Разговаряли сме с психолози. Подобни гледки на плажа разпалват преждевременно детската сексуална фантазия и съответно предизвиква децата да ходят да гледат различни сайтове например, за които не са достатъчно съзрели”, каза още Нели Тончева.

Местната гражданска инициатива настоява за обособяването на регламентирани зони за нудисти, които да бъдат отдалечени от градските плажове. На тях да бъдат поставени и табели, които ясно да показват, че плажуващите там могат да бъдат и голи.

Според Тончева, санкции на нарушителите могат да бъдат прилагани по реда на местната наредба за опазване на обществения ред на територията на община Бургас. Предложенията ще бъдат изпратени и до кмета на общината. Подписи ще се събират до края на седмицата.

Исканията са за:

поставяне на табели по плажните ивици и на алеите край плажа, указващи, че на тези обществени места не се допускат лица без бански или по монокини. На указателните табели да има и телефонен номер, на който всеки да може да подава сигнал за нарушаващите забраната и за лица с девиантно поведение като ексхибиционисти, мастурбиращи мъже и др.

Да се определят санкции за лицата без бански на плажа на основание чл. 3, ал.6 от настоящата Наредба за опазване на обществения ред на община Бургас: „Забранява се извършването на действия, които нарушават моралните норми за поведение на обществени места”.

В развитите европейски държави глобите за лицата без бански и по монокини на публични плажове са между 120 и 300 евро. В Бургас глобяват от 100 до 300 лв за разхождане на куче по плажа, но за разхождане гол – не.

Да се защитят децата от излагането на голота на обществено място, каквото е плажът, по смисъла на чл.3, ал.22., от същата Наредба: „Забранява се допускането на деца до обществени места, в които се представят програми с еротично или порнографско съдържание”.

След като Община Бургас е постановила децата да се пазят от еротиката на запис, още повече би следвало да ги пази от еротиката на живо, с която те се сблъскват на плажа и която е крайно неприемлива за родителите им.

Да се регламентира зона за нудисти, достатъчно отдалечена от градския плаж, добре оградена и означена с предупредителни табели.

В България няма Закон за нудизма, Министерството на туризма се занимава само с концесионната дейност на морските плажове и местната Община носи цялата отговорност малцинството нудисти да не пречат на мнозинството НЕнудисти да почиват спокойно и необезпокоявани на плажа.

Източник: Дарик
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев