Още четирима почват гладна стачка в подкрепа на Босия, той е на 38-ия си ден

Николай Колев-Босия
20.07.2018 / 18:18

Протестът на Гневните Боси, който дни наред подкрепя радикалната кауза на Николай Колев - Босия, излъчи четирима души, които започват безспорна гладна стачка, водени от неговия пример.

Към Босия, който гладува вече 38 ден, са се присъединили и Венцислав Врагов, Ромил Калинов, Николай Гацев и Иво Кръстев, които подкрепят Босия в неговата кауза, писа eurochicago.com.

Във Фейсбук групата „Живот за Босия“ излезе следното съобщение:

„Приятели, Николай Колев – Босия се нуждае от нашата подкрепа, за да го убедим, че има смисъл да живее! Днес е ден 38 от началото на гладната стачка, не му остава много. За съжаление късно се включихме, но гражданската подкрепа направи така, че управляващите да го чуят. От нас зависи и да го убедим, че трябва да продължи да се бори! А истинската битката тепърва предстои.

Близки, приятели и подкрепящи се събираме в две точки При Коня на площад „Народно събрание“ в 18:00 ч. и на спирката на 20-то ДКЦ в 19:00 ч. От това място групата, която се е събрала, ще бъде отвеждана до дома на Босия, където ще запалим свещички. Нека види, че сме с него и искаме да живее! Да му дадем малко и от нашата енергия, той има нужда от нея! Утре може вече да е късно…“

Молебенът е организиран от ФБ групите „Живот за Босия“ и „Инициатива „Правосъдие за всеки“.

Ето какво написа на стената си във Фейсбук Вихрен Михайлов, един от гражданите, които първи подкрепиха Босия в неговата кауза:

„Стотиците анулирани документи за право управление са показателни за негодни шофьори, които са преминали безпроблемно, на черен пазар всички нива на изпитен процес. Това е организиран процес, а не едноличен, спонтанен акт. Когато се проследят във времето на двата мандата на Московски тези документи, заедно с едни и същи имена на изпитващи, които са уличавани, арестувани, възстановявани като гастролиращи, лоялно корумпирани кадри от 2013-та до 2018-та година, е ЯСНО. Имената ги има, анулираните протоколи ги има, докладите ги има за подправени листовки и т.н.“

Вихрен и днес беше на протеста до Народното събрание, с дървения кръст, на който са „разпънати“ думите „Истина“ и „Отговорност“.

Вчера Николай Колев – Босия успя да събере сили и да отиде на заседанието на Временната парламентарна комисия, която трябва да разгледа сигналите му за злоупотреби с издаването на шофьорски книжки. Комисията бе създадена по настояване на Босия, след разговор с вътрешния министър Радев и председателя на НС Караянчева. Освен Босия, на заседанието на комисията бяха и Иво Кръстев, Вихрен Михайлов и др., които влязоха на заседанието с купчина папки в ръце.

„Не можем да правим сделки – обясни Николай Колев на депутатите в комисията. – Ще говоря само с категорични и безспорни факти.“

По-късно Босия напусна заседанието на Комисията, след като даде на членовете й 24 часа срок да излязат с решение по пет точки, които им изложи. Първата точка бе оставка на транспортния министър Ивайло Московски.

От близо седмица Босия не е публикувал нищо в блога си, но по последните измервания пулсът му вече е повече от 100, а кръвното - около 80 на 50.

Източник: Actualno.com
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев