Изгоряха "Царските конюшни", огънят лумнал през нощта

.........
29.07.2018 / 10:39

Пожар е избухнал в ранните часове тази сутрин в София. Горяха „Царските конюшни” на столичните булеварди „Дондуков” и „Васил Левски”. За това сигнализират зрители на NOVA, които изпратили видео на горящата сграда. Един от зрителите пише, че огънят е възникнал около 3:00 часа. На място са пристигнали екипи на пожарната, които са потушили огъня.

Очевидец на пожара в "Царски конюшни" тази нощ съобщи, че никой не е предупредил хората в близост до огъня. Не е имало предупреждение за евакуация.

Мирослав Стоянов разказа пред Дарик, че първоначално видял малък пожар в една от сградите на имота, която граничи с двора на неговата кооперация. Веднага се обадил на тел 112, а в този момент огънят се разраснал изключително бързо. Покривът се срути и огънят започна бързо да се разраства към другите сгради в комплекса.

Пожарните автомобили пристигнали за минути, потвърди още Стоев. Никой обаче не обърнал внимание за опасната ситуация на живеещите в сградата, буквално залепена за комплекса. Мирослав Стоев разказа, че сам евакуирал семейството си и предупредил съседите си, за пламъците. "Стегнахме една раница с вода, нещо, което децата могат да хапнат, по едно яке и ...навън", каза мъжът.

Преди да излезе той виждал пламъците от дома си. "Не знаехме накъде се разпространява, вятърът можеше да се обърне във всеки един момент и решихме, че е най-разумно да излезем", споделя още той за безсънната нощ.

Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев