Родителите на хора с увреждания излизат на протест на 30 юли

Протест, хора с увреждания
29.07.2018 / 11:09

Родители и близки на хора с увреждания ще излязат на обединен протест на 30 юли, понеделник, в София. Под надслов "Системата убива - всички" недоволството ще започне в 17:00 ч. пред Народното събрание, като ще има шествие до Министерския съвет, където около 20:00 ч. и ще приключи протестът.

"Системата не убива само децата, възрастните с увреждания и техните семейства! Системата убива - всички! Това е протест на народа срещу системата! Системата прокуди стотици деца и възрастни с увреждания, прокуди за десет години 1 200 000 българи", пишат организаторите на протеста в писмо до медиите.

Те подчертават, че в България няма нито един осъден за корупция по високите етажи на властта. Освен това страната била най-бедната и корумпирана държава в Европа. "Ще търсим отговорност от отговорните! Ще искаме оставки! Не, няма да се "махне този проблем" от главата на премиера! Проблемът сте вие, управляващите от всички партии и коалиции", пишат още организаторите и подчертават, че имат подкрепата на десетки неправителствени организации.

През седмицата се разбра, че законопроектите за хората с увреждания ще бъдат внесени на есен в парламента. Социалният министър Бисер Петков увери, че полага максимални усилия, за да постигне съгласие в работната група.

Източник: КРОСС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев