Борисов се срещна с болния Петър

Среща
30.07.2018 / 15:14

Премиерът Бойко Борисов се срещна с 18-годишния Петър Мавродиев от Пловдив и неговото семейство в Министерски съвет.

По-рано през деня баща му - Емил Мавродиев остави сина си в приемната на сградата на МС като протестна акция. Целта на инициативата беше детето с увреждания да бъде "обгрижвано от премиера", тъй като по думите на баща му семейството няма достатъчно средства за това, а държавата няма ресурс като специалисти да предостави необходимото за интеграция на момчето.

"Промените в законодателството, по които работим, ще гарантират по-голяма финансова подкрепа за хората с увреждания и по-добри услуги за тях", заявил по време на срещата премиера, съобщиха от пресцентъра на кабинета. Премиерът поканил Емил Мавродиев, бащата на 18-годишното момче, да участва в предстоящата среща по проблемите на хората с увреждания. На нея той ще може да даде своите конкретни предложения за по-ефективното разходване на средствата в тази сфера, уточняват от МС.

На свой ред бащата благодарил на Борисове за срещата и отбелязал, че след разговора с него е с по-голям оптимизъм. По думите му проблемът на хората с увреждания бил свързан не само с отпусканите средства, но и с рехабилитацията у нас. „Не съм с нагласата, че вие сте човекът който може да обърнал се пък самият Петър към Борисов. Семейството поискало да се работи бързо по промените в законодателството, които касаят хората с увреждания.

„Зарадвах се, че премиерът реално се поинтересува за моите потребности и какво може да се промени, за да се чувствам добре не само аз, но и хората с увреждания. Проведохме нормален, човешки разговор“, отбелязал след срещата Петър, съобщиха от МС По думите му имало напредък и се виждало, че премиерът не неглижира проблема, а се интересува какво може да се направи за хората, които имат проблем, така че да се чувстват максимално добре.

Междувременно пред журналисти бащата на момчето обясни, че Борисов се е ангажирал да има реформа за хората с увреждания. Семейство Мавродиеви излязоха удовлетворени от срещата с премиера, като подчертаха, че разговорът е бил много човешки, а Борисов се е ангажирал да помогне максимално за решаването на проблемите на всички хора с увреждания, съобразно нуждите им. Те посочиха, че премиерът утре ще има среща с протестиращите майки на деца с увреждания.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев