Бойко Борисов се срещна с майки на деца с увреждания, хора с увреждания от национално представителните организации

Бойко Борисов
31.07.2018 / 10:25

Министър-председателя на България Бойко Борисов се срещна днес с различните групи протестиращи - майки на деца с увреждания, хора с увреждания от национално представителните организации. На разговорите присъства и омбудсманът Мая Манолова, която заедно с протестиращите майки изготви проект на Закон за личната помощ.

Очакваме да тръгне някаква реформа, очакваме и оставката на Адриана Стоименова - зам.-председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания, каза Вера Иванова, една от протестиращите майки на деца с увреждания. В отговор на въпрос дали е възможно помирение със Стоименова тя коментира, че това няма как да стане, защото Стоименова е използвала много клевети и лъжи срещу тях.

Майките смятат, че ако няма хора като Адриана Стоименова в Националния съвет, реформата би могла да се осъществи. Те подчертаха, че продължават с протестите, има и брояч пред Народното събрание за времето, което са отпуснали на депутатите да гласуват трите закона - за хората с увреждания, за социалните услуги и за личната помощ, от който те не се отказват.

Омбудсманът заяви, че властта трябва да разбере, че хората искат не повече пари, а реформа.

Адриана Стоименова отказа да коментира искането за оставка, предаде БГНЕС. Тя подчерта, че също е дошла на срещата с искане за реформа като според нея всички групи протестиращи имат общи искания за по-достоен живот, с които цялото общество трябва да се ангажира.

Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев