В Ямбол гостува пътуващо лятно кино и пътуваща детска библиотека

.........
31.07.2018 / 10:32

Днес в Ямбол пристига пътуващо лятно кино с БНТ 1. В града ще бъде прожектиран един от най-новите български игрални филми – „Врагове“ на сценариста и режисьор Светослав Овчаров. Началото на прожекцията е от 21:00 часа на площад „Освобождение“ (Безистен-Юг), съобщава Дарик.

По традиция, кампанията е съпътствана от инициативата Пътуващата детска библиотека на БНТ. Емблематичният гигантски стол на четенето ще бъде разположен от 18:30 часа в близост до киносалона на открито, като децата могат да разменят свои книжки с избрани от тях заглавия от пътуващата библиотека.

Безплатната прожекция ще бъде предхождана от представяне на две късометражни продукции: „За какво служи хлябът“, за участието в който актрисата Мартина Вачкова получава приза за най-добра женска роля на фестивала в Москва (2016 г.) и филмът „Самотникът“ на режисьора Томаш Конецки.

Основната лента - „Врагове“ е създадена по действителен случай от 1913 г. и е посветена на 105-тата годишнина от Балканската война. Оператор е един от най-добрите майстори на кино образи в България - Рали Ралчев, а в ролите са: Асен Блатечки, Иван Бърнев, Валентин Ганев, Христо Ушев, Стефан Мавродиев, Леарт Докле, Димитър Овчаров и други.

Снимка: Община Ямбол
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев