Бойко Борисов: Не очаквайте от мен и аз да галя козички

Бойко Борисов
03.08.2018 / 14:37

"Не очаквайте от мен и аз да галя козички", заяви премиерът Бойко Борисов по повод чумата по дребните преживни животни, огнища на която бяха открити по-рано това лято в Бургаско и Ямболско. Борисов заяви, че има власти, които „действат според закона и са си казали думата“. Агенцията по храните предприе мерки във връзка с чумата по дребните преживни животни, сред които и евтаназиране на животни, а Европейската комисия определи мерките като навременни и правилни. Стопаните получиха обезщетения. Реакцията на премиера пък беше и във връзка с акцията на БСП, при която миналия месец лидерът на социалистите Корнелия Нинова по време на карантинния период се снима как гали козичка в Странджанско.

Министър-председателят присъства на откриването на изградения транзитен газопровод между България и Турция в участъка Лозенец–Недялско. В събитието участваха енергийните министри на България и Турция Теменужка Петкова и Фатих Дьонмез, изпълнителните директори на "Булгартрансгаз" Владимир Малинов и на БЕХ Петьо Иванов. "Булгартрансгаз" въведе в експлоатация разширението на транзитния газопровод за Турция. Двадесеткилометровата газопроводна отсечка от компресорна станция Лозенец до Недялско се изгражда с цел повишаване на сигурността и капацитетните възможности на съществуващата транзитна газопреносна мрежа на "Булгартрансгаз".

"Благодарение на ново изградената газопроводна отсечка в участъка Лозенец-Недялско се осигурява възможност за пренос на допълнителни количества природен газ по транзитния газопровод", подчерта енергийният министър Теменужка Петкова. По нейните думи, с изграждането на отсечката се постига пълно съответствие и свързаност с турската газопреносна система. С въвеждането на обекта в експлоатация общият нов годишен капацитет на природен газ в посока Турция достига 1.7 млрд. куб. м. Изграденият лупинг е техническа предпоставка за осъществяване на двупосочни доставки на природен газ – както от България за Турция, така и от Турция към страната ни. Министър Петкова припомни, че проектът е определен за проект от общ интерес за ЕС, което илюстрира неговата значимост за газовите доставки не само за нашата страна, но и за целия регион.

Пред участниците в церемонията изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" Владимир Малинов подчерта, че компанията ще продължи да работи усърдно за модернизиране на газопреносната мрежа в страната, което е основна предпоставка за реализация на газовия хъб Балкан.

Източник: Дарик
Снимка: БГНЕС, архив
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев